Offerrollens betydning for vores manifestationer

Når vi som voksne indtager offerroller, kan det være fordi:

offerrollens betydning for vores manifestationer
  • Vi engang har været ofre i en sammenhæng, hvor vores personlige kraft blev overtrumfet

  • Offerpositionen hjælper os til bedre at kunne lide os selv

  • Vi finder tryghed i dette velkendte mønster

I Embodied Manifestation er offerpositionen ét af de mindst frugtbare mønstre for inspireret skabelse. Offerrollen, som følelsesmæssigt tema hos voksne, afholder os fra at tage ansvar for vort eget liv, gør os blinde for vore egne loopende mønstre, mindsker vores tiltrækningskraft og kreativitet og bremser os i at finde ind til de traumebaserede overbevisninger, som sørger for at vi udspiller fortiden i nutiden.

Når vi som voksne indtager offerpositioner, regredierer vi ofte til stadier, hvor vi (som børn eller unge voksne) oplevede os magtesløse og prisgivede andre/omstændighederne i større eller mindre grad. Er vi ikke blevet støttet i at gentilegne de ressourcer, som vi måtte dæmpe for at overleve den oprindelige dynamik, kan vi have tendens til at opleve os selv gennem dette fortidens traumeloop.

En tilbøjelighed til at se sig selv som offer kan især komme til udtryk i relationer og kan også ses som en generel indstilling til livet.


En bøddel og et offer

Offerrollen er en stærkt selvbeskyttende position at indtage, selvom den kan give en stor del kropslig og psykologisk stress. Når vi er offeret, er det nemlig ikke os, der har gjort noget "forkert." Det er den anden, som er synderen, bødlen - og vi har vores på det tørre. En anden har gjort os uret. Altså kan vi fastholde en idé om, at vi er "den korrekte/gode/uskyldige" - i modsætning til den eller de andre involverede.

At kultivere opmærksomhed på sin egen tendens til at indtage offerpositionen er ikke ensbetydende med, at vi ikke kan have ondt af os selv og give os selv den omsorg, som vi tørster efter.

Bevidstheden om offerpositionens forførende egenskaber og automatiske, ubevidste loops medfører et kendskab til egne handlekompetencer, mønstre, skygger og energetisk kraft. Det er at indse, at vores offerrolle kræver, at en anden skal spille bøddel.

I Embodied Manifestation er intet så ekspanderende, som anerkendelsen af vores skaberkræfter og den kropsliggjorte oplevelse af handlekompetencer og retten til at forme vort eget liv. Kun når vi forlader offerrollen som mønster, kan vi til fulde opdage, at vi er skabere og nyde disse kreative egenskaber.

OBS: Offerrollen er et overlevelsesbaseret mønster, som har spillet en vigtig rolle for vores overlevelse på et tidligere tidspunkt.

Hvis du ønsker terapeutisk, traumeinformeret støtte og en guide udi kropsforankret manifestation, ser jeg frem til at tage imod dig i min praksis online, til en fysisk session eller på et retreat hos Center for Embodied Manifestation i Skåne.

Forrige
Forrige

Passion er en nøgle for manifestation

Næste
Næste

Fugleperspektivet: Mulighedernes magi i Embodied Manifestation