Hvad er et traumeloop, og hvordan influerer traumeloops vores manifestationer?

En traumeloop henviser til et repetitivt mønster af tanker, følelser, adfærd og fysiologiske reaktioner, der udløses af tidligere traumatiske oplevelser. I. et traumeloop overtages vi af automatiseret adfærd og således er vi stærkt begrænsede i vores kapacitet til at skabe nyt.

Når vi oplever traumer, kan det have en dybtgående indvirkning på vores psyke og nervesystem, og tranformeres traumet ikke, kan det føre til udviklingen af et traumeloop.

Her er nogle nøglekarakteristika ved et traumeloop:

  1. Udløsende begivenhed: En traumeloop starter typisk med en udløsende begivenhed eller en påmindelse/trigger, der aktiverer minder, følelser eller fornemmelser forbundet med det tidligere traume. Denne udløser kan være intern (som en tanke eller en kropslig fornemmelse) eller ekstern (som en specifik situation, person eller genstand).

  2. Genoplevelse: Når vi bliver trigget, kan vi genopleve de følelser, fysiske fornemmelser og kognitive mønstre, der var til stede under den oprindelige traumatiske begivenhed. Dette kan omfatte følelser af frygt, hjælpeløshed, angst, vrede eller tristhed.

  3. Undgåelse og hyperarousal: Som en reaktion på genoplevelsen af et traume, kan vi engagere os i undgåelsesadfærd og forsøge at distancere os fra triggere eller situationer, der minder os om de svære følelser ved traumet. På den anden side kan vi også opleve perioder med hyperarousal, hvor vi konstant er på vagt, hypervigilante og anspændte.

  4. Traumebaserede overbevisninger og selvbebrejdelse: Traumeloops involverer ofte frygtbaserede overbevisninger og selvbebrejdelse. Vi kan udvikle traumebaserede overbevisninger om os selv, andre og verden baseret på traumatiske oplevelser. Vi kan bebrejde os selv og/eller tynges af skam eller skyld.

  5. Repetitive mønstre: Traumeloops er karakteriseret ved repetitive mønstre af tanker, følelser, adfærd og fysiologiske reaktioner. Disse mønstre kan blive dybt indgroede og kan påvirke forskellige områder af livet, herunder relationer, arbejde og vores generelle velvære.

  6. Udfordring med at regulere: Når vi udlever et traumeloop, kan det være udfordrende for os at regulere vores følelser og reaktioner. Vi kan opleve intense følelsesmæssige op- og nedture, være udfordrede på at håndtere stress og kæmpe med impulsstyring.

Frigørelse fra et traumeloop kræver ofte terapeutisk intervention og en krops- og underbevidsthedsorienteret tilgang. Modaliteter som traumeinformeret terapi, psykomotorisk terapi og hypnoterapi kan støtte udi bearbejdning og integration af traumatiske oplevelser, omkodning af traumebaserede overbevisninger i underbevidstheden og udviklingen af nærende, selvkærlige strategier.

Traumeloops kan variere i intensitet og varighed for hver enkelt person, og helingsrejsen er unik for alle. Med passende støtte, forståelse, værktøjer og en meningsfuld terapeutisk tilgang, kan vi transformere traumet og frigøres fra de repetitive mønstre af et traumeloop.

Inden for Embodied Manifestation kan traumeloops have en betydelig indvirkning på vores oplevelse af vores ret og kapacitet til at manifestere (eller skabe, forme) det liv, vi er inspireret til at skabe. Vores underbevidsthed, grad af kropslige frihed, autenticitet, energi, tanker og følelser er dybt forbundet med vores personlige frihed og autentiske selv. Når vi traumelooper, er vi ikke frie til at være kreative eller lytte til vores krops visdom (vi har som regel stærkt begrænset kontakt til kroppen i et traumeloop).

Traumetransformation er en stor og vigtig del af Embodied Manifestation. Når vi adresserer og transformerer vores traumer, får vi adgang til de ressourcer, som blev fikserede under traumet. Dette forstærker vores personlige frihed og evne til at skabe nyt - til at manifestere det, som er mest selvkærligt for os, ligesom det frisætter os til at skabe vores liv med større intentionalitet og bevidsthed.

Gennem kropsorienteret terapi, psykomotoriske øvelser, underbevidsthedsarbejde, meditation, yoga og andre former for selvrefleksion- og forståelse, kan vi arbejde transformere traumer, frigøre traumeloops og nyde at skabe vore liv med kreativitet, frihed og et fleksibelt nervesystem.

Hvis du ønsker terapeutisk, traumeinformeret støtte og en guide udi kropsforankret manifestation, ser jeg frem til at tage imod dig i min praksis online, til en fysisk session eller på et retreat hos Center for Embodied Manifestation i Skåne.

Forrige
Forrige

Hvorfor har manifestation ikke noget med positive følelser at gøre?

Næste
Næste

Hvordan hænger selvværd sammen med at forme vores liv intentionelt (aka manifestation)?