Hvad er forskellen på manifestation og ønsketænkning?

Hvad er forskellen på manifestation og ønsketænkning?

Ønsketænkning er “urealistisk tænkning der snarere afspejler ønsker og håb end de faktiske forhold.” Ønsketænkning forholder sig ikke til den virkelige verden, men befinder sig udelukkende på tankeplanet. Når vi sætter intentioner og skriver vore manifestationer ned uden at foretage os andet, er vi i gang med ønsketænkning. For at grounde ønskerne i virkeligheden, må vi bygge bro mellem visionerne og den materielle verden, og vi må blive det menneske, som ikke blot kan bære den fremtidige virkelighed, men som føler sig gradvist hjemme i den.

Broen mellem ønsketænkning og intentionel manifestation er:

  • Aktivering af de ressourcer, som manifestationen - og dermed den nye virkelighed - fordrer af kropsindet.

  • At gå igennem de udviklingsportaler, som vi har afholdt os fra at gro af.

  • Traumetransformation, som afbryder de automatiserede loops og tillader os at træffe bevidste manifestationsvalg.

  • Intentionel handling, som støtter op om vores manifestation.

    Manifestationer sket ikke blot ved, at vi sætter intentioner om dem. De udfolder sig, når vi åbner os for at gå i kontakt med dem, hvilket altid, altid er en proces. En rejse ud af komfortzonen og ind i zonen for nærmeste udvikling.

Hvad skal der til for at strække os ind i zonen for nærmeste udvikling? Fx:

  • Støtte og guidning fra dét, Vygotsky kaldte “en mere kompetent anden”

  • Rekalibrering af nervesystemet, så det har trygheden og rummeligheden til at være kreativt og flytte sig over i noget nyt

  • Inputs udefra (bøger, kurser etc.) som inspirerer os i og støtter os til at opdage vore traumebaserede mønstre og blind spots

  • At betragte andre gøre dét, vi gerne selv vil gøre (se evt. denne video)

For at skabe autentisk kontakt med et andet menneske, møder vi op uden fordomme, med nysgerrighed og åbenhed, vi går mennesket i møde, er en aktiv del af relationen, vi møder op som os selv og viser, hvem vi er.

Jo mindre skam, jo større kontakt.

Det er det samme med intentionel manifestation.

For at skabe kontakt med manifestationen - være et match til den - mærker vi vores ret til den, og vi går den i møde gennem inspireret handling på baggrund af kroppens visdom, samtidig med at vi transformere den skam, som ville kunne holde os tilbage fra kontakten med vores manifestation.

Forrige
Forrige

Bevidsthedens rolle i Embodied Manifestation

Næste
Næste

Passion er en nøgle for manifestation